Numai la NOI

Numai la NOI

 

●● Zona geografică în care se află astăzi ROMÂNIA, a fost în urmă cu peste mii de ani, “Vatră vechii Europe”, locul unde a început cu adevărat civilizaţia umană. Acest adevăr este destul de greu de digerat , nu numai pentru istoricii “noștri”, dar și pentru celelalte mari naţiuni.( Maria Ghimbita-Vatra vechii Europe-spațiul Carpato-Dunărean- Pontic ).( vezi și https://www.dacia.org/dacianew/blog/all-items/172-origini-si-legende ).

 

●● In zona OLTENIEI se înregistrează cea mai veche locuire în bordeie din lume (18,000 ani inainte de Christos), cea mai veche activitate de minerit, cel mai vechi târnacop de miner descoperit vreo dată, cea mai veche activitate metalurgică a aramei din lume (8,000 ani înainte de Christos), cea mai veche scriere din lume (tăbliţele de la TĂRTĂRIA, judeţul Alba 7.500 vechime, deci cu 2.000 de ani înainte de apariția scrisului în Sumer ). 

●● Tot aici s-a inventat arcul, au aparut primele furnale din Europa şi tot de aici au plecat şi s-au format celelalte popoare indo-europene şi nu numai cum ar fi: iranienii, carienii, italicii, frygienii, sciţii, cimmerienii, triburile iberice, bascii, sarmaţii, elenii (ionienii şi dorieni), fenicienii..etc.

●● Geto-dacii reprezintă cea mai veche şi mai înaltă cultură de pe Pământ, anterioară civilizaţiei Sumeriene, şi totodată cea mai numeroasă (180 - 200 de triburi). Ei puteau fi găsiţi în întreaga Europă și nu numai.

●● Scrisul şi odată cu el istoria, au apărut mai întâi în spaţiul dacic timpuriu şi abia mai târziu in spaţiul greco-roman, dus probabil acolo tot de triburile care au migrat de aici. Geto-dacii au avut cea mai veche agricultură din Europa,(neolitic) si printre cele mai vechi din lume. La vremea lor erau singurul popor din lume care foloseau cercul la dispozitivele de măsurare a timpului.

●● Începând cu anul 1995, dupa studii îndelungate, însă intenţionat ţinute la subsol, o serie de savanţi americani de prestigiu (  William Ryan şi Walter Pitman, care primesc în anul 2000 cea mai înaltă distincţie din partea Columbia University, Shepard Medal pentru cercetări exemplare în geologia marină.) au ajuns la concluzia că Potopul descris în Biblie a avut loc pe malul vestic al Mării Negre ( vezi și  https://www.dacia.org/dacianew/blog/all-items/149-civilizatia-danubiana-radacini ) unde locuia o populaţie neaşteptat de dezvoltată, (oare cine?). 

De altfel Olimpul, legendarul munte din mitologia greacă nu era altceva decât muntele Bucegii pe care nu întâmplător dăinuie al doilea Sfinx de pe Pământ. 

Istoricul Homer spunea că numai tracii ştiau să lupte călare şi cu arcul începând cu mileniul cinci înainte de Christos.

●● Geto-dacii se remarcau printr-o corectitudine desăvârşită, toate convenţiile fiind încheiate verbal şi apoi păstrate cu sfinţenie. 

Lipsa de acasă era semnalată printr-un băţ lăsat la poartă, fiind mai mult decât suficient, obicei care încă se mai păstrează în jurul Sarmisegetusei  dacice și nu numai.

Geto-dacii erau singura civilizaţie din lume care nu a folosit sclavagismul sub nici o formă a sa.

●● În jurul anului 1400 Î.C, se construieşte în Tracia Nord-Dunăreană, cea dintâi şcoală cu local de sine stătător de pe Terra,numită Androniconul, unde preoţii Zamolxieni predau toate disciplinele universitare începând cu teologia (cultul Zeului Soare şi al celor 12 constelaţii).

●● Confom mărturiilor rămase posterităţii ale lui Platon şi Socrate,însuși Pitagora şi-a completat studiile la şcoala Zamolxiană, şi tot ei afirmau că în acea vreme în DACIA existau cei mai de seamă medici ai timpului.

Istoricul Herodot ne vorbește despre CIMERIENI , originari de pe versantul Nord Estic al Carpaților, (Moldova de astăzi) , care se vor deplasa

spre Sud, în Anatolia, unde vor fi cunoscuți ca CIMIRY. Ei vor migra  ulterior către Italia, Spania, Anglia şi Irlanda unde au fost cunoscuţi sub denumirea de CELȚI.

●● Geto-Dacia (România de astăzi), a fost considerată din vechime drept un paradis terestru. Un teren bogat în aproape toate bogăţiile pământului, cu terenuri agricole (Grânarul Europei de mai târziu), păşuni întinse, toate formele de relief, un incredibil sistem hidrografic natural, o zona bine apărată contra majorităţii dezastrelor naturale, etc. 

Ca un miracol unic al istoriei, locuitorii acestei zone n-au putut fi alungaţi din vatra strămoşească şi nici deznaţionalizaţi. 

●● Românii păstrează în continuare limba, portul, obiceiurile, tradiţiile strămoşilor de acum 7.000 de ani ( https://www.dacia.org/dacianew/audio/77-ce-limba-vorbeau-dacii ).

Analizele genetice minuțioase , demonstrează un alt miracol: în ciuda numeroaselor invazii, inclusiv mult distorsionata ocupaţie romană ( ocuparea a 14% din teritoriul Daciei de atunci, de către niște soldați “romani” care vorbeau orice limbă numai limba latină nu ) ne-am păstrat puritatea genetică și lingvistică specifică strămoşilor noştri.

Vezi și https://moldovamare.files.wordpress.com/2011/12/napoleon-savescu-noi-nu-suntem-urmasii-romei.pdf

 

 

 

Bibliografie:

- Augustin Deac - Istoria Adevărului Istoric

- P.L.Tonciulescu - România, paradisul regăsit

- Nicolae Densuşianu - Dacia Preistorică 

- Cornel Bârsan - Revanşa Daciei

-Napoleon Săvescu-Noi nu suntem urmașii Romei și Noi,Dacii