Scrisoare Deschisa Tineretului Român

Scrisoare Deschisa Tineretului Român

Avertisment

 

Dacă dogma crede şi nu cerceta, vă caracterizează,

nu citiţi aceste rânduri.

Dacă vă este frică de adevăr şi consideraţi că un adevăr relativ (mincinos) vă ocroteşte împotriva unui adevăr absolut

nu citiţi aceste rânduri.

Dacă nu doriţi să vă supăraţi profesorii de istorie,

nu citiţi aceste rânduri.

Dacă aveti totuş curajul să acceptaţi, fie şi pentru câteva minuta faptul că istoria noastră veche , aşa cum v-a fost ea prezentată pâna acum, ar putea fi una greşită, vă doresc o lectura placută. Şocul acestui serial s-ar putea să trezească şi în dumneavoastra mândria de a fi Dac.

Vă mulţumesc

 

 

M-am întrebat de multe ori care este motorul schimbarilor pozitive într-o societate şi trebuie sa recunosc că de cele mai multe ori el este reprezentat de  tinerii care refuză să accepte un adevar relativ, mincinos, contestabil. Ei sunt cei ce nu sunt legaţi de interese politice ori religioase de moment, ei sunt cei ce caută un adevar absolut.

Deci pe ei îi îndemn să-şi întrebe profesorii de istorie şi de limbă română:

Cât la suta din Dacia a fost cucerită de romani?

Şi dacă profesorul ştie raspunsul : 14 % din teritoriul Daciei, (care se întindea de la vest la est, de la  lacul Constanţa-Elveţia de azi şi până dincolo de Nipru- vezi www.dacia.org Maps of Old Europe),

urmează altă întrebare:

 Câţi ani au ocupat romanii acei 14% din teritoriul Daciei?

Şi daca profesorul vă răspunde : numai 164 de ani atunci puteţi merge la urmatoarea întrebare:

Soldaţii "romani" chiar veneau de la…Roma şi chiar erau fluenţi în limba latină?

Aici le va fi şi mai greu să vă răspundă, căci acei soldaţi "romani" vorbeau orice limbă numai latina nu. Cohortele aflate pe pămantul Daciei cuprindeau soldaţi din diferite părţi ale imperiului roman, uneori foarte îndepartate. Găsim Britani din Anglia de azi, Asturi şi Lusitanieni din peninsula Iberică, Bosporeni din nordul Marii Negre, Antiocheni din regiunile Antiochiei, Ubi de la Rin, din parţile Coloniei, Batavi de la gurile acestui fluviu, Gali din Galia, Reti din părţile Austriei şi Germaniei sudice de azi, Comageni din Siria, pană şi Numizi, şi Mauri din nordul Africii (C.C.Giurescu, Istoria Romanilor, I, 1942,p.130).

Şi ultima întrebare:

Cum a fost posibil ca într-un interval istoric nesemnificativ,  TOAT teritoriul  Daciei, 14% ocupat de legiunile romane, dar înspecial 86% ne-ocupat, să-şi uite limba şi să învete o limbă nouă, limba latină, de la nişte soldaţi "romani", pe care ei nici  nu i-au intâlnit ?               

Când toate popoarele civilizate din lume iniţiază, desfăşoară, promovează valorile istorice care le îndreptăţesc să fie mândre de înaintaşii lor, găsim opinia unor istorici “români", care nici mai mult, nici mai puţin, spun despre formarea poporului daco-român: "... puterea cotropitoare (soldaţii romani, N.A.,) a adus femeile şi fetele dace în paturile lor şi aşa s-au născut generaţii de copii, care învăţau numai limba latină de la tatal lor, soldatul "roman' deoarece Limba Maternă la noi a fost transmisă numai de soldaţii romani ¡!!!!!..... devenind Limbă Paternă.

Cum or fi venit ele din Moldova de azi, de pe Nistru, Bug şi de pe Nipru, acele soţii şi fete de carpi, costoboci, tyrageţi, de la sute şi sute de kilometrii departare ca să fie "hibridate" de soldaţii "romani"?

După părerea stimabililor, femeile dace erau nu numai nişte maratoniste formidabile dar şi mute, nefiind în stare să transmită limba maternă, limba dacă la copii lor!

Cât despre noi, urmaşii lor, cum ne-am putea numi decât."copii din flori", apăruţi dintr-o aventură amoroasă a întregii populaţii feminine dacice, la care ei, dacii priveau, cu "mândrie", aşteptând apariţia "sâmburilor" noului popor, grăbindu-se, între timp, să învete şi ei, cât mai repede şi mai bine, în acest scurt interval de timp, noua limbă, limba latină, când de la soţii, când de la fiicele lor, ba chiar şi de la cuceritori.

La Centrul Cultural Român, pe data de 26 octombrie 1999, am aflat de la o alt somitate, de origine română, prof.dr. în arheologie Ioan Pisso, că dacii au învăţat latina, de la romani, prin băile de la Sarmisegetusa lui Traian! De ce prin băile romane şi de la nişte soldaţi cam fără haine pe ei? Nu prea ştiu ce a vrut să spună stimabilul profesor din Cluj despre bărbaţii daci, dar cred că nici un român, nici măcar în joacă, nu are voie să facă o astfel de afirmaţie decât dacă...are dânsul o experienţă personală mai « deosebită » în acest domeniu. De fapt tot dânşii ne spun că ne tragem din doi bărbaţi cu…..braţe tari !

Prin doza de „fantezie” a acestor istorici „români”  se distrug adevăruri profunde despre originea poporului nostru; marile lor „rătăciri” intelectuale sunt de fapt otrăvuri nevăzute şi cancere mentale cu care schilodesc generatii si generatii de tineri.

 

De ce poporul rom^n , tolerează şi acceptă ca România să fie guvernată, intelectual, alternativ de aceeaşi bandă, în fond, de indivizi taraţi sufleteşte, cinici şi corupţi, vînzători de Neam şi Ţară, vinovaţi de uriaşe delapidări intelectuale şi chiar de crime propriu-zise ( vezi disparitia celor 500 de placutelor de la Sinaia, o adevarata “ bibliloteca din Alexandria, o Europei pre-antice) , infractori uşor de şantajat şi de manipulat de către cei care deţin probele acestor fărădelegi.

Astfel de declaraţii " istorice" : „ Noi românii de azi suntem urmasii Romei „, a hotilor de acolo , o unei hibrideri nemaiauzite, dintre doi barbati, Decebal si Traian, te fac să-ţi doreşti să fii orice, numai român nu. Cum sa-ti iubesti Imnul Tarii când aceasta rusinoasa hibridizare ti se transmite prin El!

 

Domnilor, Dacia a fost cotropită de romani în proporţie de numai 14% şi pentru o perioadă istorică foarte scurtă, de 164 de ani ( dacă nu-l luăm în consideraţie pe adevăratul eliberator al Daciei, strănepotul lui Decebal, Regalian care a eliberat-o chiar mai inainte).

86% din teritoriul Daciei nu a fost călcat de picior de legionar roman. Este greu de crezut că într-o aşa de scurtă perioadă istorică, dacii să fi învaţat latina, fără ca pe 86% din teritoriul lor să-i fi întâlnit pe soldaţii romani.

Dar dacă nu de la romani au învăţat dacii latina, atunci de la cine? - se întreabă aceeaşi demni urmaşi ai lui Traian?

Herodot ne spune că, cel mai numeros neam din lume, după indieni, erau tracii. Iar Dio Casius ne spune şi el: "să nu uităm că Traian a fost un trac veritabil. Luptele dintre Traian şi Decebal au fost razboaie fraticide, iar ei Tracii au fost Daci". Faptul că dacii vorbeau "latina vulgara", este "un secret" pe care nu-l ştiu numai cei ce refuză să-l ştie.

Dacă astăzi se consideră că 95% din cunoştinţele acumulate de omenire sunt obţinute în ultimii 50 de ani, să vedem cum şi noţiunile noastre despre istoria poporului dac pot evolua.

Când nu de mult s-a publicat teoria evoluţiei speciei umane în funcţie de vechimea cromozomală, s-a ajuns la concluzia  că "prima femeie" a aparut în sud-estul Africii. Urmatorul pas uriaş a fost în nordul Egiptului, iar de aici, Peninsula Balcanică.

 Când profesoara de arheologie lingvistică Marija Gimbuţas, de la Universitatea din Los Angeles, California, a început să vorbească despre spaţiul Carpato-Dunrean ca despre vatra vechii Europe,  locul de unde Europa a început să existe, am fost placut surprins şi m-am aşteptat ca şi istoricii noştri să reacţioneze la fel.Dar, din partea lor am auzit numai…………. tăcere.

 Când profesorii Leon E. Stover şi Bruce Kraig în cartea "The Indo-european heritage", apărut la Nelson-Hall Inc.,Publishers, 325 West Jackson Boulevard, Chicago, Illinois 60606, vorbesc la pagina 25 despre Vechea Europă a mileniului 5 î.d.H., careş-i avea locul în centrul României de azi din partea profesorilor rom^ni am auzit numai………………………………… tăcere.

 Când studiile de arheologie moleculoră ne îndrepăţesc să ne situam pe primul plan în Europa ca vechime, din partea profesorilor români am auzit numai………………………………… ...........................tăcere.

 Studii impecabile cromozomale, la nivel de mitocondrie folosind PCR ( polimerase chain reaction), pot determina originea maternă a unor mumii vechi de sute şi mii de ani.Teoria genoamelor situează spaţial carpato-dunărean ca fiind, nici mai mult nici mai putin decât, locul de unde a început Europa să existe; locul unde acum 44.000 de ani sosesc primele 3 Eve şi primul Adam. Din partea profesorilor români am auzit numai...................  tăcere.                                                                     

 

Când am scris Epopeea Poporului Carpato-Dunrean, şi volumele "Noi nu suntem urmaşii Romei", "În căutarea istoriei pierdute" "Călatorie în Dacia - Ţara Zeilor"” Noi, Dacii” etc. ( vezi www.dacia.org) m-am bazat pe astfel de cercetări, dar şi pe cartea unei somităţi în domeniul preistoriei Europei, Gordon Childe, professor la Universitatea din Oxford, Anglia, caruia i se  publică,  în anul 1993, la Barnes & Noble Books, New York, "The History of Civilization", " The Aryans".  El explorează într-un mod fascinant originea şi difuzarea limbilor în Europa preistorică. Între paginile 176-177 publică şi o hartă arătând leaganul aryenilor în timpul primei lor apariţii:  şi minune mare, spaţial Carpato-Dunărean este cel vizat. Din partea profesorilor români am auzit numai…………………………………......................... tacere.

 

Când roata, plugul,  jugul, cruţa cu două, trei şi patru roţi apar pentru prima dat în lume  pe teritoriul nostru, dacic, când primul mesaj scris din istoria omenirii se găseşte tot pe teritoriul nostru, la Tartaria, când primii fermieri din Europa sunt descrisi pe acelaş spaţiu, într-o perioadă când Anglia abia se separa de continent şi din peninsulă devenea insulă  - 6,500 d.i.H., (vezi John North, "A new interpretation of prehistoric man and the cosmos", 1996, Harper Collins Publishers, 1230 Avenue of Americas, New York, 10020, Chronology) din partea profesorilor români am auzit numai………………………………….............................. tăcere.

 

De mii şi mii de ani, legenda potopului o găsim în poveştile biblice, când se vorbeşte despre Noe, sau în Orientul Mijlociu, în mitul lui Ghilgames. Dar aceste „poveşti” biblice s-au dovedit a nu fi chiar poveşti. Despre ce s-a întâmplat la noi acasă, aflăm de la doi cercetători americani, William Ryan si Walter Pitman, care primesc în anul 2000 cea mai înaltă distincţie din partea Columbia University, Shepard Medal .

 Cei doi distinşi geofizicieni americani au studiat un eveniment catastrofic care a schimbat istoria, un potop gigantic petrecut în urmă cu 8.600 de ani, pe locul unde acum se află Marea Neagră.

 O bruscă migraţie de populaţii porneste din zona Carpato-Dunăreană spre centrul Europei, explozie migratoare numai recent recunoscută : L.B.K., ramura vestica Indo-Europeana, Vincea, Hamangia şi Danilo-Havar

 

Spre est, tot din zona Carpato-Dunăreană pleacă ramura estică Indo-Europeană ( Tocharienii).

Spre sud,Ubaid (Sumerienii), semiţii şi predinasticii egipteni ( vezi William Ryan & Walter Pittman, “The new scientific discoveries about the event that changad history”, Touchstone Edition 2000). Din partea profesorilor români am auzit numai…………………………………............................ tăcere.

  In ultimele două decenii studiile de lingvistică comparată, în special în analiza limbilor din familia “indo-europeană”, au evoluat spectaculos. Dienekes Pontikos considera regiunea Carpato-Balcanica drept radacina a “trunchiului” acestei mari familii lingvistice. Referirile sale au în vedere concluziile la care au ajuns savanţii Igor M.Diakonov, Colin Renfrew, Kalewi Wiik, Gray şi Atkinson. Din partea profesorilor români am auzit numai……………………………….............................… tăcere.

 

Pentru cine este familiar cu ideologia şi psihologia manipulării maselor, nu este nimic nou ceea ce am spus şi scris în repetate rânduri : „Pentru lichidarea unui popor se începe prin a-i altera, a-i sterge memoria: îi distrugi cultura, cărţile, religia, istoria si apoi vine altcineva care îi va scrie alte cărţi, îi va da altă religie, altă cultură, îi va inventa o altă istorie (de origine latină ori slavă, după momentul politic). Între timp, poporul începe să uite ceea ce este sau ceea ce a fost iar cei din jur vor uita si mai repede: limba nu va mai fi decât un simplu element de folclor care, mai devreme sau mai târziu, va muri de moarte naturală. Noile forme istorice vor aduce elemente si simboluri noi de adoraţie, care le vor îndepărta pe cele originare. Din vechiul start spiritual vor rămâne undeva, la un etaj inferior al cunoaşterii, numai câteva cuvinte, expresii, tradiţii, impresii, fragmente, nume de localităţi, munţi si ape, fără un înţeles aparent. Formele vechi care, cândva, au ocupat valenţa transcendentalului, vor fi deplasate de formele noi, care vor dicta componenţa si funcţiile «noului popor», asa cum s-a întâmplat cu noi”.

Faptul că Noi Dacii suntem strămoşii  tuturor popoarelor latine şi nici decum o rudă marginală, abia acceptată, ar trebui să ne facă să ne mândrim şi nu să căutăm contra argumente.

 

Cu deosebită stimă,
Dr. Napoleon Savescu,

 Fondator & Presedinte al Dacia Revival International Society of New York,

 21-26 Broadway, New York 11106, , tel. (718) 932-1700,

 e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.%20">mail@dacia.org  www.dacia.org                                  

 

 

 

Scrisoare Deschisa Tineretului Român

Avertisment:

 
- daca nu vreti sa va suparati profesorii NU CITITI ACESTE RANDURI.
- daca va este frica de adevar si considerati ca un adevar reletiv (mincinos) va ocroteste impotriva unui adevar absolut
NU CITITI ACESTE RANDURI.
- daca stiinta invatata in scoala, universitate va satisface

  NU CITITI ACESTE RANDURI.
- daca dogma "crede si nu cerceta" va caracterizeaza                                                                    NU CITITI ACESTE RANDURI.

 

M-am intrebat de multe ori care este motorul schimbarilor pozitive intr-o societate si trebuie sa recunosc ca de cele mai multe ori sunt tinerii care refuza sa accepte un adevar relativ, mincinos, contestabil. Ei sunt cei ce nu sunt legati de interese politice ori religioase de moment, ei sunt cei ce cauta un adevar absolut.

 Deci pe ei ii indemn sa-si intreba profesorii de istorie si de limba rom^na:

 cat la suta din Dacia a fost cucerita de romani?

Si daca profesorul stie raspunsul : 14 % din teritoriul Daciei (care se intindea de la vest la est, de la  lacul Constanta-Elvetia de azi si pana dincolo de Nipru- vezi www.dacia.org Maps of Old Europe).

 Urmeaza alta intrebare: cati ani au ocupat romanii acei 14% din teritoriul Daciei?

 Si daca profesorul va raspunde : numai 164 de ani atunci puteti merge la urmatoarea intrebare:

 Soldatii "romani" chiar veneau de la…Roma si chiar erau fluenti in limba latina?

 Aici le va fi si mai greu sa va raspunda, caci acei soldati "romani" vorbeau orice limba numai latina nu. Cohortele aflate pe pamantul Daciei cuprindeau soldati din diferite parti ale imperiului roman, uneori foarte indepartate. Gasim Britani din Anglia de azi, Asturi si Lusitanieni din peninsula Iberica, Bosporeni din nordul Marii Negre, Antiocheni din regiunile Antiochiei, Ubi de la Rin, din partile Coloniei, Batavi de la gurile acestui fluviu, Gali din Galia, Reti din partile Austriei si Germaniei sudice de azi, Comageni din Siria, pana si Numizi, si Mauri din nordul Africii (C.C.Giurescu, Istoria Romanilor, I, 1942,p.130).

Si ultima intrebare: cum a fost posibil ca intr-un asa de scurt interval istoric TOATA populatia Daciei sa-si uite limba si sa invete o limba noua, limba latina, de la niste soldati "romani" care nici ei nu o vorbeau ?               

 Cind toate popoarele civilizate din lume initiaza, desfsoara, promoveaza valorile istorice care le indreptatesc sa fie mindre de inaintasii lor, gasim opinia unor astfel de "adevarati rom^ni", care nici mai mult, nici mai putin, spun despre formarea poporului daco-rom^n: "... puterea cotropitoare (soldatii romani, N.A.,) a adus femeile si fetele dace in paturile lor si asa s-au nscut generatii de copii, care invatau numai limba latina de la tatal lor, soldatul "roman'"  deoarece Limba Materna la noi era transmisa numai de soldatii romani ¡!!!!!.

 

Cum or fi venit ele din Moldova de azi , de pe Nistru, Bug si de pe Nipru, acele sotii si fete de carpi, costoboci, tira-geti, de la sute si sute de kilometrii departare ca sa fie "hibridate" de soldatii "romani"?

 

Dupa parerea stimabililor, femeile dace erau si "c...." ba chiar si mute, nefiind in stare sa transmita limba daca nici macar la copii lor!

 

Cit despre noi, urmasii lor, cum ne-am putea numi decit."copii din flori", aparuti dintr-o aventura amoroasa a intregii populatii feminine dacice, la care dacii de sex masculin priveau, cu "mindrie", asteptind aparitia "simburilor" noului popor, grabindu-se, intre timp, sa invete cit mai repede si mai bine noua limba, limba latina, cind de la sotii, cind de la fiicele lor, iubite ale soldatilor romani cuceritori, ba chiar si de la soldatii romani.

 

La Centrul Cultural Rom^n, pe data de 26 octombrie 1999, am aflat de la o alt somitate, de origine romana, prof.dr. in arheologie Ioan Pisso, ca dacii au invatat latina, de la romani, prin baile de la Sarmisegetusa lui Traian! De ce prin baile romane si de la niste soldati cam fara haine pe ei? Nu prea stiu ce a vrut sa spuna stimabilul profesor din Cluj despre barbatii daci, dar cred ca nici un rom^n, nici macar in joaca, nu are voie sa faca o astfel de afirmatie decat daca...are d^nsul o experienta personala mai « deosebita ». De fapt tot dansii ne spun ca ne tragem din doi barbati cu…..brate tari !

 

Astfel de declaratii " istorice" te fac s-ti doresti sa fii oriice, numai rom^n nu.

 

Domnilor, Dacia a fost cotropita de romani in proportie de numai 14% si pentru o perioada istorica foarte scurta, de 164 de ani.

 

86% din teritoriul Daciei nu a fost calcat de picior de legionar roman. Este greu de crezut ca intr-o asa de scurta perioada istorica, dacii sa fi invatat latina, fara ca pe 86% din teritoriul lor s-i fi intilnit pe soldatii romani.

 

Dar daca nu de la romani au invatat dacii latina, atunci de la cine? - se intreaba aceeasi demni urmasi ai lui Traian?

 

Herodot ne spune ca, cel mai numeros neam din lume, dupa indieni, erau tracii. Iar Dio Casius ne spune si el: "sa nu uitam ca Traian a fost un trac veritabil. Luptele dintre Traian si Decebal au fost razboaie fraticide, iar Tracii au fost Daci". Faptul ca dacii vorbeau "latina vulgara", este "un secret" pe care nu-l stiu numai cei ce refuza s-l stie.

 

Cind sub Traian romanii au cucerit pe daci
La Sarmi-seget-usa n-a trebuit talmaci,
Afirma Densusanu  si asta totul schimba,
Deci dacii si romanii vorbeau aceiasi... limba.

 

Daca astazi se consider ca 95% din cunostintele acumulate de omenire sunt obtinute in ultimii 50 de ani, sa vedem cum si notiunile noastre despre istoria poporului daco-rom^n pot evolua.

 

Cind nu de mult s-a publicat teoria evolutiei speciei umane in functie de vechimea cromozomala, s-a ajuns la concluzia  ca "prima femeie" a aparut in sud-estul Africii. Urmatorul pas urias a fost in nordul Egiptului, iar de aici, Peninsula Balcanica.

 

Cind profesoara de arheologie lingvistica Marija Gimbutas, de la Universitatea din Los Angeles, California, a inceput sa vorbeasca despre spatiul Carpato-Dunrean ca despre vatra vechii Europe,  locul de unde Europa a inceput sa existe, am fost placut surprins si m-am asteptat ca si istoricii nostri sa reactioneze la fel.  Dar, din partea lor am auzit numai…………. tacere.

 

Cind profesorii Leon E. Stover si Bruce Kraig in cartea "The Indo-european heritage", aprut la Nelson-Hall Inc.,Publishers, 325 West Jackson Boulevard, Chicago, Illinois 60606, vorbesc la pagina 25 despre Vechea Europa a mileniului 5 i.d.H., cares-i avea locul in centrul Rom^niei de azi din partea profesorilor rom^ni am auzit numai………………………………… tacere.

 

Cind studiile de arheologie moleculora ne indrepttesc sa ne situam pe primul plan in Europa ca vechime, din partea profesorilor rom^ni am auzit numai………………………………… tacere.

 

Studii impecabile cromozomale, la nivel de mitocondrie folosind PCR (polimerase chain reaction) , pot determina originea materna a unor mumii vechi de sute si mii de ani.Teoria genoamelor situeaza spatial carpato-dunarean ca fiind, nici mai mult nici mai putin decat, locul de unde a inceput Europa sa existe; locul unde acum 44.000 de ani sosesc primele 3 Eve si primul Adam. Din partea profesorilor rom^ni am auzit numai………………………………… tacere.                                                                      

 

Cind am scris Epopeea Poporului Carpato-Dunrean, si volumele "Noi nu sintem urmasii Romei", "In cautarea istoriei pierdute" si "Calatorie in Dacia - tara Zeilor" etc. ( vezi www.dacia.org) m-am bazat pe astfel de cercetari, dar si pe cartea unei somitai in domeniul preistoriei Europei, Gordon Childe, professor la Universitatea din Oxford, Anglia, caruia I se  publica,  in anul 1993, la Barnes & Noble Books, New York, "The History of Civilization", " The Aryans".  El exploreaza intr-un mod fascinant originea si difuzarea limbilor in Europa preistorica. Intre paginile 176-177 publica si o hart arat^nd leaganul aryenilor in timpul primei lor aparitii:  si minune mare, spatial Carpato-Dunrean este cel vizat. Din partea profesorilor rom^ni am auzit numai………………………………… tacere.

 

Cind roata, plugul,  jugul, cruta cu dou, trei si patru roti apar pentru prima dat in lume  pe teritoriul nostru, dacic, cind primul mesaj scris din istoria omenirii se gseste tot pe teritoriul nostru, la Tartaria, cind primii fermieri din Europa sunt descrisi pe acelas spatiu, intr-o perioada cind Anglia abia se separa de continent si din peninsula devenea insula  - 6,500 d.i.H., (vezi John North, "A new interpretation of prehistoric man and the cosmos", 1996, Harper Collins Publishers, 1230 Avenue of Americas, New York, 10020, Chronology) din partea profesorilor rom^ni am auzit numai………………………………… tacere.

 

De mii si mii de ani, legenda potopului o găsim în povestile biblice, când se vorbeste despre Noe, sau în Orientul Mijlociu, în mitul lui Ghilgames. Dar aceste .povesti. biblice s-au dovedit a nu fi chiar povesti. Despre ce s-a întâmplat la noi acasă, aflăm de la doi cercetători americani, William Ryan si Walter Pitman, care primesc în anul 2000 cea mai înaltă distincţie din partea Columbia University, Shepard Medal .

 

Cei doi distinşi geofizicieni americani au studiat un eveniment catastrofic care a schimbat istoria, un potop gigantic petrecut în urmă cu 8.600 de ani, pe locul unde acum se află Marea Neagră.

 

O bruscă migraţie de populaţii porneste din zona Carpato-Dunăreană spre centrul Europei, explozie migratoare numai recent recunoscută : L.B.K., ramura vestica Indo-Europeana, Vincea, Hamangia si Danilo-Havar. 

 

Spre est, tot din zona Carpato-Dunăreană pleaca ramura estica Indo-Europeana ( Tocharienii). Spre sud Ubaid ( Sumerienii), semitii si predinasticii egipteni( vezi William Ryan & Walter Pittman, “The new scientific discoveries about the event that changad history”, Touchstone Edition 2000). Din partea profesorilor rom^ni am auzit numai………………………………… tacere.

 

 In ultimele doua decenii studiile de lingvistica comparata, in special in analiza limbilor din familia“indo-europeana”, au evoluat spectaculos. Dienekes Pontikos considera regiunea Carpato-Balcanica drept radacina a “trunchiului” acestei mari familii lingvistice. Referirile sale au in vedere concluziile la care au ajuns savantii Igor M.Diakonov, Colin Renfrew, Kalewi Wiik, Gray si Atkinson. Din partea profesorilor rom^ni am auzit numai………………………………… tacere.

 

Pentru cine este familiar cu ideologia si psihologia manipulării maselor, nu este nimic nou ceea ce am spus si scris în repetate rânduri : „Pentru lichidarea unui popor se începe prin a-i altera, a-i sterge memoria: îi distrugi cultura, cărţile, religia, istoria si apoi vine altcineva care îi va scrie alte cărţi, îi va da altă religie, altă cultură, îi va inventa o altă istorie (de origine latină ori slavă, după momentul politic). Între timp, poporul începe să uite ceea ce este sau ceea ce a fost iar cei din jur vor uita si mai repede: limba nu va mai fi decât un simplu element de folclor care, mai devreme sau mai târziu, va muri de moarte naturală. Noile forme istorice vor aduce elemente si simboluri noi de adoraţie, care le vor îndepărta pe cele originare. Din vechiul start spiritual vor rămâne undeva, la un etaj inferior al cunoaşterii, numai câteva cuvinte, expresii, tradiţii, impresii, fragmente, nume de localităţi, munţi si ape, fără un înţeles aparent. Formele vechi care, cândva, au ocupat valenţa transcendentalului, vor fi deplasate de formele noi, care vor dicta componenţa si funcţiile «noului popor», asa cum s-a întâmplat cu noi”.

 

Faptul ca NOI DACII suntem stramosii  tuturor popoarelor latine si nici decum o ruda marginala, abia acceptata, ar trebui sa ne faca sa ne m^ndrim si nu sa cautam contra argumente.

 

Cu deosebita stima,
Dr. Napoleon Savescu,

 

Fondator & Presedinte al Dacia Revival International Society of New York,

 

21-26 Broadway, New York 11106, , tel. (718) 932-1700,

 

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.%20">mail@dacia.org  www.dacia.org