unul din cele mai misterioase (si secrete?) documente ale omenirii
comentat de Andrei Vartic

Home

Intro in filele comentate  / 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 /

BACK TO FORUM

Liviu Anzulato (Suedia) 10 iulie, 2002

Wed, 10 Jul 2002 17:25:59 +0200

Despre "Codex"... Este evident ca ar ajuta cunoasterea istoricului pentru a-i putea plasa originea si algoritmul dupa care este scris.Trebuie sa fie o codificare pe undeva cunoscuta, altfel nu ar fi avut rost scrierea lui (in sensul ca oricine poate inventa un alfabet sau un algoritm propriu dar e inutil daca cei din jur nu-l cunosc si nu sint de acord cu conventiile pe care se bazeaza ...) Nu prea sint de acord cu inversarea sus-jos a paginilor cu imagini care evident sint desenate pentru a fi privite intr-un singur fel. Ramine actuala oglindirea dreapta-stinga, iar unele semne le recunosc din scrierea asa - zisa cu grafeme din grota "Fundul Pesterii" (Boziorul , jud Buzau ) dar nu multe. Se pot gasi in cartea lui Paul Lazar Tonciulescu "De la Tartaria le tara Luanei".

Imi pun de asemenea intrebarea de ce sa fie scris cu mai multe algoritme de asezare a semnelor (cum este si inscriptia pelasg-etrusca-kanaanita din insula Lemnos cu care incerc sa ma lupt de asemeni), e o contradictie intre a ingreuna citirea, pe de o parte, si intentia de comunicare, de cealalta. Daca cineva reuseste sa codifice un mesaj suficient de bine nu are sens sa-l mai intocmeasca . 

 

Wed, 10 Jul 2002 18:32:59 +0200

Iata inca citeva pareri:

Pagina 15 poate fi ilustrarea intrarii lui Hristos in Ierusalim.

Pagina 16a: cele doua personaje care ating "pocalul" stau evident pe un munte (evident sacru) iar ceea ce se vede intre ei, la picioare, mie mi se pare o reprezentare a Soarelui. Ba chiar si "pocalul" poate fi un obiect reprezentind simbolic Soarele, scena avind loc la rasarit sau apus.

Inca o observatie speculativa: pantele din dreapta si stinga a muntelui se unesc chiar in obiectul tinut in mina de cei doi formind (bineinteles ...) o piramida.

Exact asa se petreceau incantatii rituale in Egipt tot la rasaritul (si apusul ) Soarelui atunci cind lumina se ivea in virful piramidelor. Din cite stiu eu virful piramidelor egiptene era facut din cuartz (inainte de a fi devalizate de arabii cuceritori), care in mod sigur amplifica efectul luminos.

Atit deocamdata.

 

Designed by john2000. © 2002. All rights reserved by authors