unul din cele mai misterioase (si secrete?) documente ale omenirii
comentat de Andrei Vartic

Home

Intro in filele comentate  / 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 /

BACK TO FORUM

Denis Memet (Romania) 14 iulie, 2002

Sun, 14 Jul 2002 22:26:14 +0300

Este a doua oara cand arunc ochii peste aceasta minunata carte. Si-mi pare rau ca nu e publicata in intregime pe net. Ce am observat eu: marginile trebuie ca au un rol important, deoarece desi spatiul lor este uneori depasit sunt mereu prezente in desene; altfel s-ar fi renuntat definitiv la ele. De asemeni si colturile marcate cu diferite semne trebuie ca inseamna ceva. Poate sunt insemne ale zonelor pe unde se petrece actiunea.

nota red:
Draga Dle Memet!
Codexul se pregateste acum pentru a fi publicat integral pe Internet. Zilele acestea vor fi publicate miniaturile (88, numarate de noi), iar de saptamina viitoare vom incepe a publica si filele, in numar de 448. Facem acest lucru pentru a incepe oarecum din alt unghi investigatia acestui document pe Internet (noi credem ca anume in aceste miniaturi sta ascunsa cheita care ne poate deschide usa spre text). Foarte pretioase amanuntele D-voastra despre margini si despre colturile marcate ale miniaturilor. Tocmai pentru aceste mici amanunte ieroglifice am decis sa publicam mai intii miniaturile, care cuprind, desigur, si fragmente de text. Vom fi bucurosi sa va avem in continuare in acest
Forum, iar drept "cadou" pentru intrarea in amanunte publicam aici una din cele mai interesante miniaturi din Codex, cea de pe fila 83. Fiti atent la rotile zimtate, care transmit ce? Energie? Cunostinte? Stabilitate Universului? Armonie? Muzica? Sa fie asta muzica sferelor, de care vorbea Platon? Si, desigur, nu uitati sa vedeti ce cauta pe aceste file stilul tronconic al arhitecturii cultice moldovenesti de pe la 1450-1550? Si care ar fi rostul acestor zburatori?  Cine sunt ei?

av
15 iulie, 2002, 16.45

 

 

Designed by john2000. © 2002. All rights reserved by authors