unul din cele mai misterioase (si secrete?) documente ale omenirii
comentat de Andrei Vartic

Home

Intro in filele comentate  / 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 /

BACK TO FORUM

Dan Ionescu (Romania) 16 iulie, 2002

Tue, 16 Jul 2002 08:24:41 +0300

In opinia mea acest Codex ridica doua intrebari: a fost scris pentru a fi citit si de altii si pentru a fi raspandite informatiile din el sau este pur si simplu un carnet de notite cu informatii secrete care nu trebuie sa ajunga pe mana altora decat a celor indrituiti?

Atunci, in primul caz, cel care a scris asta ar trebui sa foloseasca un alfabet foarte simplu (eventual o limba de circulatie din acea vreme ) sau macar sa-si foloseasca limba proprie, care la fel n-ar trebui sa fie greu de descifrat.

Intrucat nu sunt un cunoscator al vechilor limbi, dar din cate am citit, acest codex e greu de descifrat pentru multa lume, si lucrul acesta ma face sa cred ca este vorba de niste informatii secrete, scrise intr-un cod anume. Si, mai ales, cred ca acest cod a mai fost folosit pentru comunicare intre anumite persoane, deci poate mai exista asemenea carti sau scrisori scrise in acest cod. Prin urmare ne-ar trebui un spargator de coduri...

Sau ar mai fi varianta ca vreun extraterestru sa-si fi uitat carnetelul de impresii de pe Terra pe aici... Cine stie?

Am aflat ca d-na Enachiuc a tradus acest Codex, si felicitari dansei pentru acest lucru, si abia astept sa apara pe Internet (felicitari d-lor Savescu si Vartic pentru aceasta initiativa) caci sunt tare curios ce poate contine acest Codex si mai ales ce traducere i-a dat d-na Enachiuc.


nota red:
In aceste pagini publicam numai corpul original al Codexului Rohonczi. Descifrarea, transcrierea si traducerea dnei Viorica Enachiuc se poate gasi in cartea ei "Rohonczi Codex" publicata la editura Alcor Edimpex, Bucuresti, 2002, fax 6653440

 

Designed by john2000. © 2002. All rights reserved by authors