unul din cele mai misterioase (si secrete?) documente ale omenirii
comentat de Andrei Vartic

Home

Intro in filele comentate  / 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 /

BACK TO FORUM

Alexandru Moeller (Germania) 15 iulie, 2002

Mon, 15 Jul 2002 19:53:22 +0200

mmmmmm! poate greshesc, Va rog sa ma scuzi de pe acum! S-ar putea sa nu fie vorba de nici o cronica vlaha .Este poate ciudat, dar ori este o forma restransa a Bilbiei sau numai a unei parti din ea. Fara sa te uitzi la texte, ci numai urmarind imaginile in ordine cronologica, te cam sperii putzin:

pagina 429 arata pe Irod cum a dat ordin sa se omore toti copii unde Irod e sus in palat si soldatul respectiv cu sabia face pe naiba sa-l ia;

urmatoarea miniatura ne arata aparitia unui inger care vorbeste cu cineva (poate chestia unde se va nashte Isus):

dupa aceea la pagina 431 avem urmatoarea imagine - iar un inger vorbeste cu cineva (poate cu Ioan Botezatorul).

Dupa acea, mai jos, la aceasi pagina vedem cum se da de stire magilor ca o sa apara steaua si ca se va nashte Mantuitorul.

La pagin 433 avem, poate, pe Moise pe munte, cum primeste legile de la D.zeu pe tablitzele alea de care se vorbeste in blbile.

Pagina 434 ne povesteste ceva, dar nu stiu ce,. ca nu mai am toata biblia in cap

Interesant mai depaerte, in ordinea miniaturilor, este ca la pagina 437 vedem o stea foarte mare si pe cei trei crai de la rasrit (vin din stanga se pare), vin totzi cu cadouuri.

La pagina 439, sus, avem poate botezul copilului Isus, arata ca si cum ar fi un botez, cum cineva mic este lasat (bagat in apa)

Mai jos la aceasi pagina avem rastignirea (ceva cam prea rapida in opinia mea din cate imi aduc aminte de Bilblie), dar este rastignirea.

Hmmmm.... probabil pana aici este o poveste si dupa aceea este  alta poveste... Priviti, va rog, cu atentie. Eu nu am reushit sa vad decit asta cand am mishcat foile repede si atunci m-au shocat iamginile: de parca vedeam povestea Bibliei. Poate gresesc, dar imaginile sunt al naibii de elocvente, pana aici.

gmmmmmm.. ce o fi mai departe?

 

nota red:
paginile de care vorbeste dl Moeller sint cele din cartea dnei Viorica Enachiuc. Recomandam tuturor sa foloseasca in comunicari numarul de ordine al paginilor din Codexul Rohonczi original.

 

Designed by john2000. © 2002. All rights reserved by authors