Back to index Page

Bustul lui
N. Densusianu

NOU! 17 iunie 2002

Programul Congresului

Comunicarile Congresului

Biserica din Densus
Dava International Nr.3

[Al III-lea Congres International de Dacologie]

In zilele de 21-22 iunie 2002, la Sala Ronda a Hotelului Intercontinental din Bucuresti, se va desfasura al III-lea Congres International de Dacologie "Nicolae Densusianu 2002". La finele Congresului, va fi efectuata o excursie la Deva, unde va avea loc, pe data de 24 iunie, la Casa de Cultura, un simpozion organizat de Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu National si Cultural a judetului Hunedoara, dedicat personalitatii istoricului Nicolae Densusianu. In aceeasi zi, dupa amiaza, in comuna Densus, se va dezveli un bust in marmura al lui N. Densusianu.

La Congres sunt invitati toti cei interesati in pre-istoria spatiului Carpato-Dunarean, istorici, arheologi, filologi, etnologi si altii, sa participe cu lucrari inedite - bazate pe descoperiri arheologice si documentari istorice -, cercetari si studii care sa contribuie la o mai buna intelegere a adevaratei origini a poporului roman.

Comunicarile stiintifice se primesc, pana la data de 20 martie 2002, sub forma de CD/discheta (preferabil in format electronic) sau dactilografiate la doua randuri fara sa depaseasca 8 pagini, insotite de un rezumat de o pagina - pe adresa:

    - E-mail:  tiberiu62@yahoo.com
    - Prin posta: Tiberiu Fratila, Str. Teiul Doamnei nr. 17, Bl. 38, ap. 13, sector 2, Bucuresti
    - Telefon de contact:  092-229.829
    Informatii suplimentare despre acest Congres si lucrarile prezentate la precedentele congrese pot fi gasite accesand pagina din internet:
    www.dacia.org

Comitetul de organizare a celui de al III-lea Congres International de Dacologie "Nicolae Densusianu 2002"

Presedinte:  dr. Napoleon Savescu
Secretariat stiintific: Prof.dr.Augustin Deac
                                 Prof.dr.Vasile Boroneant
                                 Prof. Viorica Enachiuc

 


Copyright 2002 © All rights reserved by authors.