Home Forum
La subiect!
  • Page:
  • 1

TOPIC: De ce tara noastra se numeste Romania?!

De ce tara noastra se numeste Romania?! 24 Jul 2011 03:50 #38

,,Nu mai credem in romanizarile minunate, prin legionar de 60 de ani, casatoriti cu femei barbare-care, cu tenacitatea conservativa a femeilor, mai curand ele i-ar fi putut deznationaliza -, cu alergarea, pe alocuri, in Transvaalul –Daciei si imbulzirea atator cautatori de aur si nestatornici vanatori de noroc usor, care, nicaieri si in nici o vreme, n-au obicei sa se aseze sis a intemeieze(…)”(Nicolae Iorga)

,,Şi nici nu trebuie dacă vei afla defecte în poeziile ce le fac şi cari sunt aproape opera unui poet get”
(poetul roman Publius Ovidius Naso, 43 i.h.-17 sau 18 d.h)
Istoricul roman Trogus Pompeius afirma că getii si dacii erau aceelasi popor, cu deosebirea că getii locuiau la campie în timp ce dacii trăiau in zonele mai inalte, montane.
Cu alte cuvinte dacii stiau sa scrie si sa citeasca!

Au trecut două mii şi ceva de ani de când românii, vechii daci care în mod nefericit i-au spus ţării lor în anul 1862 ,,Principatele Unite Rumâne” au tot fost urgisiţi de năvălitorii goti, huni, gepizi, avari, slavi, bulgari, unguri, pecenegi, cumani, turci, secui, tatari, austrieci, nemţi, rusi(muscali), ş.a.m.d. Nici măcar italienii, urmaşii direcţi ai romanilor nu şi-au numit ţara lor Romania! Poate că avem şi noi partea noastră de vină că în prezent ne aflăm la coada Europei, dar mai marii lumii au avut întotdeauna grijă să îşi bată joc de acest popor şi să se folosească de el după bunul lor plac, asta pentru că românul nu ştie să fie unit decât în vremuri de restrişte şi atunci când îi ajunge cuţitul la os!
Continuitatea urmaşilor dacilor pe teritoriul fostei Dacii este un adevărat miracol! Unii dintre noi au fost asimilaţi de cotropitori, dar mulţi alţii şi-au păstrat identitatea şi conştiinţa de neam!
Unde s-a format poporul român?! Aici, pe teritoriul fostei Dacii! Popoarele migratoare, devenite între timp sedentare, pentru că aici au găsit destule bogăţii încât n-au mai fost nevoiţi să-şi mute caii şi corturile, nu au făcut altceva decât să ocupe o parte din acest teritoriu şi acest lucru nu le vine bine deloc, că nu ne-am supus total şi am opus rezistenţă! De aceea nu scapă niciun prilej să ne facă ţigani, români tiganizaţi şi să ne privească cu ură!

Istoria noastra, de aprox. 250 de ani incoace, este scrisa de masoni! Vasile Alecsandri, Alecu Russo, Mihail Kogalniceanu, Ion Eliade Radulescu, Nicolae Balcescu, s.a.m.d., au fost masoni!

Ceea ce ne poate bulversa, si de aici vin majoritatea contradictiilor in privinta formarii poporului roman in principal pe fond dacic, este faptul ca, corpul cuvintelor latine s-a conservat, de regulă, mai bine în română decât în alte limbi neolatine, dar am garantia faptului ca intr-un tarziu se va gasi cineva care sa spuna ca ,,Eppur si muove” impotriva tuturor si va face lumina si in acest caz! Dupa unirea Republicii Moldova cu Romania va fi un bun prilej pentru a da tarii noastre reunite denumirea de drept, aceea de Dacia! Treaba asta cu denumirea de Romania a fost o exagerare si nu respecta adevarul istoric!

Romanii au stăpânit doar o treime din teritoriul vechii dacii între anul 106 sfârşitul anului 271 sau începutul lui 272, pe timpul retragerii Aureliene, deci timp de doar 165 de ani!
Este interesant ca spunem asta, ca noi ne numim romani, dupa mai putin de trei veacuri de prezenta romana pe teritoriul Daciei. Dupa un mileniu de prezenta maghiara in Ardeal, ardelenii nu spun ca s-au nascut din nou formand un alt popor, ci tot romani au ramas!

Ne numim urmaşii cotropitorului Traian şi din pacate se face in continuare apologia invingatorilor romani si istoricii nostri lasa sa se inteleaga ca regele Decebal ar fi fost un fel de mascul ,,macho" printre daci, dar de fapt, dintre toti marii regi pe care i-a avut Dacia, acesta a fost un ,,invins”! Circula pe net tot felul de supozitii aberante intretinute mai ales de vecinii nostri slavi si bozgori! Acestia lasa sa se intelega ca Dacii aveau televiziune prin cablu si atunci cand au vazut ca Decebal s-a sinucis in direct si un nemernic venit de prin ,,Ex tot orbe romano” i-au taiat capul si mana dreapta, s-au sinucis in masa, mai ales femeile, inclusiv dacii din teritoriile neocupate! ,,Cretinii" de romani i-au ucis pe toti dacii care au mai ramas in viata, inclusiv pe femeile dace, pentru ca acestia erau misogini convinsi! Halal istorici si teorii istorice! Istoricii sar ca arsi atunci cand aud de dacii nostri si se cred detinatorii adevarului absolut, numai ca nu am vazut pe nimeni, in afara poate de descoperitorii de comori, la Sarmisegetuza Regia sa faca sapaturi arheologice sau sa restaureze ceea ce este distrus pe acolo! Apropo, din cativa istorici romani pe care i-am intalnit pe net niciunul nu a stiut sa-mi raspunda corect de ce tara noastra se numeste in prezent Romania, la fel ca si vechiul Imperiu Roman(Bizantin), care se numea Romania si de ce noi ne numim romani, la fel ca si cetatenii bizantini! M-au luat cu povesti de-ale lor si au dat-o mult pe langa! Stramosii nostri daci au fost atat de mandri si de multumiti ca au fost cotropiti de romani incat si-au spus romani si ei! De aceea romanii s-au retras cu coada intre picioare din Dacia! Mai era de furat ceva si nu ar fi plecat din Dacia de bunavoie! În anul 1186, răsculându-se împotriva Bizanţului, doi fraţi vlahi, Petru şi Asan, au creat ceea ce istoricii au numit ,,Imperiul bulgaro-valah”( „Terra graecorum, blacorum et bulgarorum”)! Aşa de mandrii au fost dacii nostri ca erau numiti ,,rumani”! Bizantul se numea ,,Romania” sau ,,Basileia Romaion" adica ,,Imperiul Roman". Bizantinii se numeau pe ei înşişi ,,romaioi”! Dupa caderea Imperiului Bizantin si grecii isi spuneau romanioi! Poţi fi sigur că strămoşii românilor din perioada bizantină nu erau deloc mândri că sunt consideraţi de slavi sau alte natii drept ,,rumani”si o luau ca si pe o jignire, deoarece insemna un om fara capatai si taran legat de glie!
Cu toate acestea, urmasii dacilor, dusmanii de moarte ai bizantinilor au ,,beneficiat”datorita interventiei masoneriei de fosta denumire a Imperiul Bizantin, aceea de ,,Romania” potrivit Constitutiei din anul 1866!
Împaratul Bizantului, Constantin al VII-lea Porfirogenetul (912-959) aminteste în ,,De administrando imperio” de „Vlahi” ca fiind romani (Ρωμάνοι –Romanioi). Carol cel Mare a fost intotdeauna un adversar al Bizantului, el insusi crezandu-se un Imparat roman si fiind in competitie fatisa cu Imperiul Roman de Rasarit!! Denumirea de ,,Bizant" este data mult mai tarziu Imperiului Roman de Rasarit ca, semn de batjocura de catre scoala franceza, pe timpul baronului de Montesquieu(1689-1755)!
Numele original al Constantinopolelui a fost de Bizanț (greacă: Byzantion) şi astfel francezii faceau trimitere la Cucerirea otomana asupra Imperiului Roman de Rasarit, demonstrand astfel cat de civilizati erau ei sau au fost fata de neamurile de tampiti din Estul Europei care se bat intre ei pentru orice motiv!

Ulterior căderii Imperiului Bizantin datorate cuceririi otomane, elita conducătoare refugiata în Valahia ori Blahia (Tera Blahorum) aduce cu sine denumirea antică! Cel mai vechi text nebisericesc cunoscut redactat în limba română, cu datare sigură, este scrisoarea lui Neacşu din Câmpulung adresată în 1521 lui Johannes Benkner, judele Braşovului, scrisă în chirilică. În această scrisoare apare denumirea de ,,Ţeara Rumânească”. Slavii îi spuneau ,,Zemli Ungrovlahiscoi”.
Alfabetul chirilic român a fost utilizat pentru scrierea limbii române, din secolele XIV-XV până în anul 1862. Înlocuirea alfabetului chirilic cu cel latin a fost decretată în 1862 de domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Statul naţional român, a luat fiinţă prin unirea celor două Principate, Moldova şi Valahia în 24 ianuarie - 5 februarie 1862!
Marile puteri europene au interzis atunci folosirea termenului de „Principatele Unite Rumâne”, pe motiv ca Romania (Imperiul Roman de rasarit) de la sudul Bulgariei abia disparuse. Asa ca ne-am numit „Principatele Unite ale Moldo-Vlahiei”. Dar de ce nu ale Daciei?!
Se stie ca revolutionarii de la 1848, din ambele principate - în care la loc de frunte erau Balcescu si Alecsandri - au avut ca obiectiv principal unirea câtorva provincii ale vechii Dacii - Muntenia, Transilvania si Moldova - într-un singur stat, cu numele de „Dacia”.
Ideea istorica de „Dacia” a fost omniprezenta în spiritul revolutionar de atunci. Cu câtiva ani înainte de revolutie (1845- 46- 47 ), Nicolae Balcescu a scos - împreuna cu August Treboniu Laurian - prima revista istorica din tara noastra, „Magazinul Istoric pentru Dacia”. Mihail Kogalniceanu, aproximativ în aceeasi perioada, a editat revista „Dacia Literara”, revista care apare si azi la Iasi
Normal si firesc ar fi fost ca numele noii tari - formate din unirea a doua principate - sa fie numele stravechi si ilustru al pamântului stramosesc, numele „Dacia”. ,,Vinovatul” pentru denumirea de ,,Rumania”este Vasile Alecsandri, născut la 21 iulie 1821 la Bacău, un om politic foarte influent la acea vreme.
Din noiembrie 1836 pina in aprilie 1837 Alecsandri urmeaza cursurile de drept roman la facultatea de drept din Paris.
In 1839, probabil, pe la inceputul verii, intreprinde o calatorie prin Italia. Calatoria a durat cateva luni, insa in acel scurt timp Vasile Alecsandri viziteaza Livorno, Siena, Roma, Bolonia, Florenta, Venetia. Italia cu natura fermecatoare si cu imensele-i traditii si bogatii culturale au produs asupra tinarului scriitor o impresie profunda si de nesters.
Alecsandri şi-a dorit să fim urmaşii unor învingători şi nu a unor învinşi, şi acesta si-a impus punctul de vedere convingandu-I pe Kogalniceanu si grupul acestuia ( pro Dacia) sa accepte noul nume, „Principatele Unite Rumâne”
Este de netăgăduit aportul important al lui Alecsandri la constituirea statului naţional modern roman, dar se pare că mai degrabă acestuia i-au dat ghes originile sale greceşti, acesta fiind fiul lui Vasile Alecsandri si Elena Cozoni, fata unui grec românizat şi nu urmaş de daci moldoveni! Nu mai puţin important este faptul că numele de Alecsandri provine de la ,,Alexandros”, nume grecesc!

Masonii romani, cu comanda la Marea Loja masonica, au luat frisca de pe tort cum se spune si au speculat tendinta fireasca a urmasilor acestui pamant de unire si de aflare a unei identitati nationale comune, pentru a jefui mai bine bogatiile acestui pamant si a mentine sub control un popor care ar putea deveni ,,periculos" pentru interesele mai marilor lumii,! Cine a studiat cu atentie acest lucru, face parte din tactica si practica masonica sa dea aparenta de bine pentru a detine controlul!

România trebuie să-şi recapete demnitatea, să se reîntregească în graniţele ei de drept şi să-şi recâştige locul care i se cuvine în concertul statelor Europene, aşa cum a fost între cele două războaie mondiale, o ţară situată dpv. economic la nivelul Franţei.
Românii nu trebuie să mai fie săraci într-o ţară bogată şi doar nişte rude tolerate şi necontenit admonestate, pe drept şi pe nedrept, fără ca, la rândul lor, să n-aibă un cuvânt de spus.

D-le Napoleon Savescu, ar cam fi vremea sa trecem la lucruri si fapte marete! Trebuie neaparat sa scoatem la lumina dovezi istorice incontestabile şi sa demonstram intregii lumi faptul ca noi suntem continuatorii stramosilor nostri daci, dar in mod stiintific şi nu cu poveşti care nu pot fi dovedite in mod serios! Adevărul este că România este înconjurată de o mare slavă şi maghiară care i-a purtat întotdeauna sâmbetele si i-a falsificat istoria şi acest adevăr trebuie afirmat cu tărie! Vecinii şi ,,prietenii” noştri nu au precupeţit niciun efort pentru a ne desfiinţa ca neam şi naţiune şi s-au folosit în acest sens de toate tertipurile şi de fiecare slăbiciune a noastră! Putini realizeaza acest lucru, dar toata fiinta noastra nationala este in prezent in pericol! Maghiarii si slavii nu dorm si vor dori sa acapareze teritoriul romanesc, spunand ca acesta li se cuvine de drept! De aceea este foarte important ca, să ne cunoaştem bine istoria şi să învăţăm din greşelile trecutului pentru a nu le mai repeta la nesfârşit! Traversăm noi o perioadă mai dificilă, de democraţie greşit înţeleasă, dar atunci când ne vom reveni din acest marasm, nu văd de ce România nu şi-ar recăpăta locul de naţiune de top a Europei, aşa cum s-au petrecut lucrurile înainte de cel de-al doilea război mondial!
Pentru realizarea acestui proiect, in zona Sarmisegetuza Regia vor trebui demarate noi sapaturi arheologice, mai ales in zona muntilor Orastiei si trebuie refacute si restaurate cetatile dacice! Va fi nevoie de fonduri destul de mari pentru a putea realiza acest deziderat si de aceea trebuie să apelati atat la romanii din tara cat si cei din diaspora printr-un clip dat pe toate posturile de televiziune! Veti vedea atunci cat de multi români vor dori sa participe la acest proiect! Credeti-ma ca veti face acolo in zona Sarmisegetuza descoperiri uluitoare! Luati contact cu Presedintele Romaniei si Guvernul tarii pentru a putea pune in practica acest proiect si pentru a obtine toate aprobarile necesare!

Sper să nu închid ochii până cănd nu voi vedea din nou România reîntregită şi prosperă, dar pentru aceasta trebuie să se nască oameni puternici care să-şi dorească Unirea, şi poţi fi tu acela, sau tu, sau chiar tu! Romani din toate colturile lumii luaţi şi vă cercetaţi sufletele şi cugetele si fac apel aici inclusiv la diaspora romaneasca, o diaspora care ar putea avea un cuvant greu de spus, dar nu este unita! A venit vremea sa indreptam lucrurile! Noi nu am fost aduşi aici pe aceste vechi meleaguri strămoşeşti şi nici neaveniţi nu suntem!

Românii sunt urmaşii vitejilor daci! Sus fruntea şi inima din ţărna gliei strămoşeşti, dacule!
Last Edit: 24 Jul 2011 04:00 by Arhanghel.
  • Page:
  • 1
Moderators: Vladimir Brilinsky
Time to create page: 0.78 seconds
Polls
Considerati ca ar trebui schimbat numele tarii noastre in DACIA?
 
Who's Online
We have 11 guests online
Advertising
Featured Links:
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner